Pogosta vprašanja in odgovori

 

Tu je nekaj odgovorov na pogosto zastavljena vpašanja. Če bi radi imeli še bolj natančne informacije, vam z veseljem pomagamo.

 

V: Kako mora biti toplotni izmejevalnik priključen?
O: Toplotni izmenjevalci morajo biti vedno priključeni protitočno. Le tako se zagotovi optimalen učinek. Dodatne informacije lahko najdete v priročniku montaže.

 

V: Kako mora biti toplotni izmenjevalec vgrajen?
O: Najboljša pozicija za toplotne izmenjevalce je vertikalna. Tako se zmanjša nalaganje zraka in nesnage. Dodatne informacije lahko najdete v priročniku montaže.

 

V: Kateri tesnilni material lahko uporabljamo?
O: Materiali se razlikujejo glede na to, za kaj se določen toplotni izmenjevalec uporablja. Za nasvet kontaktirajte UNEX-ov oddelek za tehnično podporo.

 

V: Mora biti toplotni izmenjevalec dodatno prezračen?
O: V večini primerov se bo zrak v toplotnem izmenjevalcu zmešal z zrakom v sistemu.

 

V: Ali je garancija še veljavna, potem ko je bil toplotni izmenjevalec že vgrajen v sistem?
O: Garancija je veljavna, v kolikor je bil toplotni izmenjevalnik vgrajen in vzdrževan po navodilih, ki so navedena v priročniku za montažo.

 

V: Kako lahko toplotne izmenjevalce očistimo?
O: Očisti se ga lahko s posebnim čistilnim materialom, ki ga lahko dobite direktno pri podjetju UNEX. Toplotne izmenjevalce lahko za vas očitimo tudi mi, na našem servisu.

 

V: Ali lahko kaj zvarim na toplotne izmenjevalce?
O: Varjenje in ostali podobni postopki ustvarjajo zelo visoke temperature, ki lahko poškodujejo tesnila in strukture v toplotnem izmenjevalcu. Vsako tako delo razveljavi garancijo.

 

V: Potrebujem za toplotne izmenjevalce držalo ali je dovolj povezava s priključki?
O: Glede na težo toplotnih izmenjevalcev je uporaba držala priporočljiva oziroma potrebna. Za vse toplotne izmenjevalce tipa UniBraz so držala dobavljiva.

 

V: Ali toplotni izmenjevalec res potrebuje izolacijo?
O: Toplotne izmenjevalce se izolirala glede na obratovalno temperaturo. To preprečuje izgubo toplote in tveganje za poškodbe.

 

Ali vašega vprašanja ni tu? Prosim kontaktirajte nas, z veseljem vam bomo pomagali!
E-mail: sinan@bmp.si