Izjava o varovanju zasebnosti

 

Spoštovani uporabniki,

v BMP, d.o.o. cenimo vašo zasebnost in si prizadevamo, da obiskovalcem spletne strani zagotovimo največjo zaščito osebnih podatkov. Ta Izjava vam nudi pojasnila o:

1. Upravljalcu vaših osebnih podatkov,
2. obisku spletne trgovine www.bmp.si.
3. kategorijah osebnih podatkov, ki jih zbiramo o vas,
4. pravni podlagi in namenu obdelave,
5. roku za hrambo vaših osebnih podatkov,
6. razkritju ali prenosu vaših osebnih podatkov tretjim osebam,
7. vaših pravicah in kako jih lahko izkoristite,
8. varnosti osebnih podatkov,
9. piškotkih in podobnih tehnologijah.

 

Pri nudenju naših storitev ali pri poslovanju preko telekomunikacijskih sredstev vam zagotavljamo, da vaše osebne podatke obdelujemo skladno z veljavno Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov; v nadaljevanju Uredba) in skladno z nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (vsakokrat veljavni zakon o varstvu osebnih podatkov, Zakon o elektronskih komunikacijah in Zakon o elektronskem poslovanju na trgu).

 

1. Upravljalec vaših osebnih podatkov

Upravljavec vaših osebnih podatkov, ki se obdelujejo prek naše spletne strani, je BMP d.o.o., matična številka 5591783, davčna številka: SI 98802291, elektronski naslov: info@bmp.si telefonska številka: 01 429 34 12.

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi s to Izjavo o varstvu osebnih podatkov nas kontaktirajte na elektronski naslov info@bmp.si.

Pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov: Ajda Miklavčič

 

 

2. Kategorije osebnih podatkov, ki jih zbiramo o vas

BMP, d.o.o., skladno z nameni, opredeljenimi v nadaljevanju, zbira in obdeluje naslednje osebne podatke:

 • kontaktni podatki in podatki o vaši komunikaciji z upravljavcem (ime in priimek, delovno mesto in podjetje, elektronski naslov, telefonska številka, datum, ura in vsebina poštne ali elektronske komunikacije);
 • podatke o uporabnikih spletnih strani upravljavca (IP naslov ali enolični ID naprave, oglaševalski ID, datum, ura in trajanje obiskov spletnih strani, podatki o lokaciji oz. vstopni točki dostopa do interneta, vrsta operacijskega sistema ter vrsta brskalnika in različice, podatki o obiskanih podstraneh, podatki o opravljenih nastavitvah);
 • podatke o kupcih izdelkov (vnosi v nakupovalno košarico, ime in priimek, naslov prebivališča, elektronski naslov, telefonska številka, naslov za dostavo izdelkov, kontaktni podatki za dostavo in telefonska številka, način prevzema in dostave izdelkov, način plačila);
 • podatke o uporabnikovih nakupih in izdanih računih (datum in kraj nakupa, kupljeni izdelki, cene kupljenih izdelkov, skupni znesek nakupa, način plačila, naslov za dostavo, številka in datum izdaje računa, oznaka osebe, ki je izdala račun, ipd.) ter podatke o reševanju reklamacij izdelkov;
 • podatke o vnosih v spletne obrazce (npr. v okviru nagradnih iger, prijave na e-listo ali vrsta oziroma področje zanimanja, na podlagi katerega lahko sklepamo, katero blago, vas zanima za namen prejemanja oglaševalskih sporočil);
 • druge podatke, ki jih uporabniki prostovoljno podajo upravljavcu ob naročilu določenega izdelka, o izkušnjah uporabe naših izdelkov in storitev ali ocenah, ki jih daste izdelku ali posredovanju ponudbe oziroma povpraševanja, vse vsebine, ki jih ustvarite in nato delite z nami v socialnih omrežjih ter vse informacije, ki jih javno delite v socialnih omrežjih, ali informacije, ki so del vašega javnega profila v socialnem omrežju (na primer Facebook) in jim dovolite, da jih socialno omrežje deli z nami.

Upravljavec ne zbira in ne obdeluje vaših osebnih podatkov, razen kadar vi v to privolite (6. člen (1a) točka Uredbe), tj. ob naročilu izdelkov, ko se naročite na prejemanje spletnih novic, akcij in novosti preko naše e-liste, sodelujete v nagradni igri itd., ali kadar za zbiranje osebnih podatkov obstaja zakonska podlaga (6. člen (1b) točka Uredbe)  ali imamo za obdelavo vaših podatkov zakonite interese (6. člen (1f) točka Uredbe).

 

 

3. Pravna podlaga in namen obdelave

Obdelava vaših osebnih podatkov temelji na naslednjih pravnih podlagah:

 • osebna privolitev v obdelavo vaših osebnih podatkov za enega ali več posebnih namenov (6. člen (1a) točka Uredbe);
 • obdelava je potrebna za izvedbo pogodbe o prodaji blaga prek naše spletne strani (6. člen (1b) točka Uredbe);
 • obdelava je potrebna za uresničitev zakonitih interesov, ki jih želimo zaščititi ali jih želi zaščititi tretja oseba, razen kadar nad takšni interesi prevladajo vaši interesi ali temeljne pravice in svoboščine, ki zahtevajo zaščito osebnih podatkov(6. člen (1f) točka Uredbe).

Če ne zagotovite osebnih podatkov, lahko za vas to privede do morebitnih škodljivih posledic, npr. določenih storitev ali ugodnosti ne boste mogli koristiti ali ne boste mogli kupiti blaga prek naše spletne strani, razen če ne navedete nekatere potrebne podatke (npr. naslov, na katerega naj vam blago pošljemo).

Vaše osebne podatke obdelujemo za izdelavo naročila, sklenitev prodajne pogodbe za blago, posredovanje elektronskega sporočila, ki potrjuje vaše naročilo, ter za izvedbo te pogodbe (dostava, plačilo kupnine in stroškov, prejemanje in reševanje reklamacij).

Vaše kontaktne podatke in podatke o vašem iskanju na www.bmp.si lahko uporabimo za namene neposrednega trženja, tj. pošiljanja ponudb in obvestil o promocijah in ugodnostih, do katerih lahko dostopate na naši spletni strani. Te marketinške dejavnosti se bodo izvajale po elektronski pošti ali telefonu, tj. reklamno in promocijsko gradivo bo poslano na sporočen elektronski naslov, telefonsko številko in/ali prek drugih razpoložljivih načinov elektronske komunikacije. Podlaga za obdelavo vaših podatkov v tem primeru je privolitev, ki jo daste z vpisom na naš seznam novic. Privolitev za prejemanje obvestil o trenutnih ponudbah in promocijah lahko kadar koli prekličete. Preklic privolitve ne vpliva na dopustnost obdelave, izvedene na podlagi privolitve pred preklicem. Prekličete ga lahko neposredno po elektronski pošti ali prek svojega uporabniškega računa v razdelku »Zasebnost«. Če prekličete svojo privolitev, ne bomo več uporabljali vaših podatkov v ta namen.

V nekaterih primerih je podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov naš zakoniti interes. Uporabljamo tehnologijo, ki sledi vašim željam med poizvedbami na naši spletni strani. Na podlagi teh informacij bomo na naši spletni strani prikazali vsebino, ki je prilagojena vašim interesom in željam. Prizadevali si bomo, da vam zagotovimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo.

Naše kupce lahko na podlagi Zakona o elektronskih komunikacijah na njihove elektronske naslove obveščamo o naših izdelkih in vsebinah. Pri tem ne uporabljamo nikakršnega (avtomatskega) profiliranja, temveč vam zgolj pošiljamo osnovno prilagojena sporočila, za katere ocenimo, da bi vas utegnila zanimati na podlagi vaših preteklih interakcij z nami. Obdelavi vaših kontaktnih podatkov za namen takega neposrednega oglaševanja lahko kadarkoli ugovarjate, tako da nam pošljete elektronsko sporočilo na elektronski naslov: info@bmp.si. Dodatne informacije o vaših pravicah v zvezi z neposrednim trženjem so vam na voljo v poglavju »Vaše pravice in kako jih lahko izkoristite«.

Če ste pri nas stopili v stik z različnimi poizvedbami, lahko obdelamo vaše ime, priimek, telefonsko številko, elektronsko pošto in druge podatke, ki ste jih izmenjali z nami in so povezani z vašo poizvedbo. Tako zbrane podatke lahko obdelujemo za zagotavljanje odgovorov na vaša vprašanja, za zbiranje statističnih podatkov in za izboljšanje našega poslovanja.

V skladu z veljavno zakonodajo vaše osebne podatke uporabljamo za druge splošne poslovne namene, kot je vzdrževanje vašega računa, izvajanje notranjih ali tržnih raziskav in merjenje učinkovitosti oglaševalskih kampanj. Podatke, zbrane na socialnih omrežjih, obdelujemo z namenom obveščanja potrošnikov o aktualnih akcijah in ponudbah ter za namen interakcije in izboljšanja odnosov s sledilci.

Vaši osebni podatki bodo zaupni. Uporabljali se bodo samo za namene, za katere so bili prevzeti, ali če je to potrebno za izpolnjevanje zakonskih obveznosti. Če ugotovimo, da obstaja nov namen, za katerega bi obdelali vaše podatke, vas bomo o tem pravočasno obvestili.

 

 

4. Rok za hrambo vaših osebnih podatkov:

Vaše osebne podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili podatki zbrani in nadalje uporabljeni. Po preteku obdobja hrambe bomo vaše osebne podatke učinkovito in trajno izbrisali ali anonimizirali, tako da vaša identifikacija ne bo več mogoča.

Podatke, ki jih obdelujemo zaradi izvedbe pogodbenega odnosa z vami (ime, priimek, naslov, elektronska pošta), hranimo za obdobje, ki je potrebno za izvršitev pogodbe in še 10 let, kolikor znaša zakonski rok shranjevanja (npr. računovodski ali davčni podatki), dlje pa le v primeru spora v zvezi s pogodbenim razmerjem.

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve (npr. pri račun Smart program zvestobe – ime, priimek, telefonska številka, naslov in elektronski naslov, ali v primeru pošiljanja elektronskih novic – kaj je uporabnik gledal, kupil, katere novice je prejel), hranimo trajno do preklica te privolitve z vaše strani oziroma do zahteve po prekinitvi obdelave. Podatke bomo pred preklicem izbrisali le, če je že dosežen namen obdelave osebnih podatkov (npr. če bi prenehali pošiljati oglasna elektronska sporočila) ali če tako določa zakon.

 

 

5. Razkritje ali prenos vaših osebnih podatkov tretjim osebam

Vaše podatke lahko razkrijemo tretjim osebam 1.), kadar to zahteva veljavna zakonodaja;  2.) kot odziv na sodni ali drug uradni postopek; 3.) kot odgovor na zahtevo pristojnega organa.

Vaše osebne podatke bodo obdelovali naši pooblaščeni uslužbenci ali zastopniki in druge pravne osebe, s katerimi imamo sklenjeno pogodbo (med njimi banke, Pošta Slovenije), ali zaposleni v povezanih osebah, odvisno od posebnih namenov, za katere se zbirajo vaši osebni podatki (npr. naši zaposleni, ki skrbijo za potrošnike, bodo imeli dostop do takih evidenc ali dodelitev vaše telefonske številke kurirski službi, da vam pošlje sporočilo tik pred prihodom na vaš naslov, delo na spletni strani, podporne storitve, promocije, razvoj spletne strani).

 

 

6. Vaše pravice in kako jih lahko uveljavite

Kot posamezniki imate naslednje pravice:

Pravica do preklica privolitve: Če ste kot posameznik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (za enega ali več določenih namenov), imate pravico do preklica privolitve. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica.

Vašo privolitev lahko kadarkoli brezplačno prekličete s pisno izjavo, ki se pošlje upravljavcu na elektronski naslov: info@bmp.si Preklic privolitve za obdelavo vaših osebnih podatkov nima nobenih negativnih posledic ali sankcij.

Pravica dostopa do osebnih podatkov: Kot posameznik imate od upravljavca pravico dobiti potrditev, ali se podatki v zvezi z vami obdelujejo ali ne. Če je temu tako, imate pravico, da vam omogočimo dostop do vaših osebnih podatkov (tj. vpogled ter njihovo prepisovanje ali kopiranje) ter da vam podamo informacije v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov (npr. o namenu obdelave, vrsti osebnih podatkov, uporabnikih, katerim so bili ali jim bodo posredovani osebni podatki, predvidenem obdobju hrambe podatkov, o tehničnih in organizacijskih ukrepih za varovanje podatkov, obstoju avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov idr.).

Pravica do popravka: Kot posameznik imate pravico doseči, da vam omogočimo popravek netočnih osebnih podatkov v zvezi z vami in da vam omogočimo dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov. V ta namen imate pravico, da nam posredujete dopolnilno izjavo z ažurnimi osebnimi podatki.

Pravica do izbrisa osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe): Pravico imate doseči, da upravljavec brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z vami, če obstaja eden izmed razlogov iz 17. člena Uredbe (npr. če podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani, če prekličete privolitev za obdelavo in ne obstaja nobena druga pravna podlaga, če ugovarjate obdelavi, pa ne obstajajo prevladujoči zakoniti interesi, če so bili osebni podatki obdelani nezakonito idr.).

 

Pravica do omejitve obdelave: Pravico imate doseči, da upravljavec omeji obdelavo vaših podatkov, če obstaja en od naslednjih primerov:

 • če oporekate točnosti obdelave podatkov, za obdobje, ki upravljavcu omogoča preveriti točnost podatkov;
 • če je obdelava nezakonita, vi pa namesto izbrisa zahtevate omejitev obdelave,
 • če upravljavec podatkov ne potrebuje več, potrebujete pa jih vi za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
 • če ste vložili ugovor v zvezi z obdelavo, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi upravljavca prevladajo nad vašimi razlogi.

Pravica do prenosljivosti podatkov: Kot posameznik imate pravico, da prejmete vaše osebne podatke v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ter da te podatke neposredno posredujemo drugemu upravljavcu, pri čemer to velja le v primeru, če obdelava vaših osebnih podatkov temelji na podlagi privolitve ali pogodbenega razmerja in se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi.

Pravica do ugovora: Če obdelava podatkov temelji na naših zakonitih interesih, imate na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, pravico, da kadarkoli ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov. V takem primeru bomo nadaljevali z obdelavo vaših osebnih podatkov le v primeru, če bomo dokazali nujne legitimne razloge za obdelavo, ki bodo prevladali nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

Obdelavi vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov, lahko kadarkoli in brezplačno ugovarjate brez navedbe razlogov, tako da nam pošljete sporočilo na elektronski naslov: info@bmp.si. Če ugovarjate obdelavi vaših podatkov za namene neposrednega trženja, bomo nemudoma prenehali obdelovati vaše podatke za te namene.

Prav tako vam bomo na vašo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo podali tudi druge informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih obdelujemo.

Pravica do vložitve pritožbe: Če sumite, da pri obdelavi vaših podatkov prihaja do kršitev zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, na naslovu Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, Slovenija, telefonska številka: 00 386 (0)1 230 97 30, elektronski naslov: gp.ip@ip-rs.si.

Naša spletna stran ima posebno funkcijo, ki vam omogoča ogled in urejanje osebnih podatkov, ki ste jih poslali (ime, priimek, elektronski naslov, geslo). Pred dostopom na račun Smart programa zvestobe morajo člani programa Smart preveriti svojo identiteto preko uporabniškega računa in gesla.

Če želite uveljaviti zgoraj naštete pravice ali vložiti ugovor glede načina obdelave vaših osebnih podatkov, nas kontaktirajte na info@bmp.si. Pošljite svojo zahtevo glede uporabe pravic v zvezi z vašimi osebnimi podatki z jasnimi navedbami: do katerih osebnih podatkov želite dostopati in jih pregledati, katere osebne podatke želite dopolniti, popraviti ali izbrisati, prenesti ali obdelati, katerim vašim osebnim podatkom ugovarjate in iz katerih razlogov. Če zahtevo predloži oseba v vašem imenu in ne predložiti pooblastila, da je bila zahteva zakonito vložena v vašem imenu, bo zahteva zavrnjena. Če takšno zahtevo pošljete po pošti na naš naslov, mora biti zahteva podpisana in datirana. BMP, d.o.o. bo vašo zahtevo obravnaval v najkrajšem možnem času, zagotovo pa v zakonskih rokih.

 

 

7. Varnost osebnih podatkov

Vaše osebne podatke hranimo v varnem okolju. Izvajamo ustrezne varnostne ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov in informacij pred nepooblaščenim dostopom, uporabo, izgubo ali razkritjem. Ti sistemi in ukrepi se po potrebi redno preizkušajo in posodabljajo. Z nenehno uporabo ustreznih tehničnih, organizacijskih in kadrovskih ukrepov zagotavljamo, da se vedno obdelujejo samo tisti osebni podatki, ki so potrebni za uresničitev vsakega posameznega namena obdelave.

 

 

8. Piškotki in podobne tehnologije

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se običajno shranijo v uporabnikovem računalniku ali drugi napravi, ki jo uporabljajo za dostop do interneta, in so namenjene različnim namenom. Piškotki, ki temeljijo na posnetih informacijah, kot je ID naprave, si »zapomnijo«, da je določen uporabnik dostopal do določene vsebine na internetu. Piškotki običajno ne vodijo do razkritja identitete določenega uporabnika in v tem primeru je njihova uporaba dovoljena pod pogojem, da ima uporabnik jasne in popolne informacije o namenu zbiranja in obdelave podatkov v skladu z zakonodajo in pod pogojem, da je bila dana možnost zavrniti takšno obdelavo. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Obvestilo o možnosti zavrnitve obdelave je na voljo v pojavnem oknu na dnu zaslona, ​​ki je vidno ob prihodu na spletno stran www.bmp.si.

Piškotki se najpogosteje uporabljajo za pravilno uporabo spletne strani, za zapomnitev nastavitev na strani, za beleženje informacij o vsebini, do katere se je dostopalo, da bi priporočili vsebino, ki je bolj skladna z uporabniškimi preferencami, pa tudi za statistično analizo.

 

Vrste piškotkov:

 • Začasni ali sejni piškotki (session cookies) »živijo« od trenutka, ko uporabnik odpre brskalnik, pa do trenutka, ko sejo konča in zapre brskalnik. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje začasnih informacij, na primer elementov v nakupovalnem vozičku, za večjo varnost pri spletnem bančništvu, itd. Ker so taki piškotki shranjeni za krajši čas, je njihova invazivnost za zasebnost uporabnika lahko manjša.
 • Trajni ali shranjeni piškotki (persistent cookies) pa ostanejo shranjeni, tudi ko uporabnik zapre brskalnik in zaključi sejo. Spletna mesta jih uporabljajo npr. za shranjevanje informacij o registraciji, nastavitvah jezika strani, itd., pa tudi za grajenje profilov uporabnikov in analiziranje prometa. Trajni piškotki lahko v računalniku ostanejo več dni, mesecev ali celo let.
 • Lastni piškotki (1st party cookies) so s spletne strani, ki si jo uporabnik ogleduje, in so lahko trajni ali začasni. Spletne strani te piškotke uporabljajojo za shranjevanje informacij, ki jih bodo znova uporabila, ko uporabnik naslednjič obišče to stran.
 • Drugi piškotki (3rd party cookies) izvirajo od drugih, partnerskih spletnih strani (ki na primer prikazujejo oglase na izvirni spleteni strani ali merijo promet). Tretje strani lahko na ta način zbirajo podatke o uporabnikih iz različnih spletnih strani in jih uporabljajo za različne namene, od oglaševanja, analitike, pa do izboljšave svojih produktov. Taki piškotki predstavljajo večji poseg v zasebnost uporabnika.

Za več informacij o piškotkih, njihovem vplivu na vas in vaše brskanje po spletu, priporočamo ogled odgovorov na pogosta vprašanja Informacijskega pooblaščenca.

Zavezujemo se, da pri nameščanju piškotkov upoštevamo aktualno zakonodajo, zlasti pa, določila Zakona o elektronskih komunikacijah, Uredbe in vsakokratnega zakona o varstvu podatkov.

 

Katere podatke zbiramo:

Če se uporabnik naše spletne trgovine registrira oziroma prijavi, pa lahko z uporabo piškotkov od njega zbiramo tudi nekatere osebne podatke:

 • podatke o vašem profilu (elektronski naslov, naslov za dostavo in naslov za račun, ime in priimek, datum rojstva, spol, telefonska številka ter v primerih pravnih oseb tudi ID za DDV),
 • podatki o vaših naročilih,
 • vnosih v spletne obrazce in sezname želja,
 • vnosih v nakupovalno košarico.

Te podatke potrebujemo zaradi potrebe po avtentikaciji uporabnikov naše spletne trgovine, in sicer, da se lahko prepričamo, da je prijavo izvedel registriran oziroma prijavljen uporabnik. Nadalje te podatke potrebujemo za to, da si spletna stran zapomni uporabnikov vnos v spletne obrazce in nakupovalno košarico. Prav tako pa te podatke uporabljamo za vodenje statistike in za izvajanje marketinških aktivnosti.

Spremembe Izjave o varovanju zasebnosti

Izjava o varovanju zasebnosti je bila zadnjič posodobljena februarja 2022.

 

 

 

 
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih